top of page

Ur led är tiden

Med dessa 8 led (neopixlar) kan man läsa tiden (dvs framtidens Ur)

UODQ4047[1]_edited.jpg
Finn 70 rätt !!! Lös den logiska sekvensen nedan...

                                          LEDÆRTIDEN UR  (bruksanvisning)

Ur led är tiden för att citera en känd skald, här är i alla fall brukandvisningen till denna ”tilt’ade singel RGB 7 segments klocka”:

 

 

  1. Den skall vara batterimatad med en (5 v) powerbank (av något slag) genom USB B, annars kan man lösa strömförsörjningen på annat vis, men det sker då på egen risk (risken att träffas av blixten 4 gånger i snabb följd, i takt med Ödessymfonin finns ju också ;-)

 

  1. OBS! VID KNAPPBATTERI (3 v modell CR1220) BYTE så börja med att dra av potensiometervrid-knappen. Kretskortet sitter bara dit tryckt tajt. Lossa det genom att bända på kretskortet underifrån. OBS! DRA EJ I KONPONENTERNA. Knappbatteriet håller koll på tiden när matarströmmen är av.

 

  1. Vid mekande av produkten, dra alltid ut matarsladden.

 

  1. Vippbrytaren i mittenläget gör att vridknappen ställer ljusintensiteten. Sedan ställer man timmarna med vipparmen åt ena hållet, och följaktligen minuterna åt det andra.

 

  1. Klockan (eller 7 segmentsdisplayen) skall vara tilt’ad (vriden) ca 45° åt höger. Upphängningshål finns på baksidan av klockan.

 

  1. 12:00 visas med ett T , och från 12:00-23:59 så ändras färgen på timmarna från gul till grön varje minut. 24:00 visas med en 0 , och från 24:00-11:59 så ändras färgen på timmarna från orange till röd varje minut.

 

 ______________________________________________________________________

Vi är skapta till Guds avbilder och denna klocka hade aldrig blivit möjlig utan den nedärvda skaparglädjen från dessa

UPPFINN/ARE/INGAR :

 

7 SEGMENTS DISPLAYEN (8 med punkten)

 

Neopixlar (8 bitsstyrda RGB leds som kan kopplas i serie endast med 3 kablar)

 

RGBDigit.com (Coen utvecklade av dessa två nämnda sin egen RGB-7segments-display)

 

Och min ”uppfinning” blev när jag fick nys om Coens produkt var att med endast 1 av den visa tiden. Och tid och skaparglädje har gått åt att förverkliga denna produkt

 

Sist men inte minst så lejde jag Kevin Darrah att skriva Arduinokoden samt att han levererade ett handskrivet kretsschema

 

©mago kilo(ART) PRODUCTION , någonstans i  SWERIGE (ganska nära norr under himlavalvet)

Lite Historia angående detta Ur:

RGB7SEG kretskortsprototyp klocka

En icke pretentiös YouTube video på Swenska.

Där jag förklarar hur den funkar...och erkänner en liten bugg i denna framtida STORSÄLJARE ( då buggen kommer att vara långt borta ). Att det är möjligt att visa timmar,  minuter med denna och även sekunder i form av en blinkande punkt ( som ändrar färg under varje minut ) 

               LEDÆRTIDEN UR

         Breadboard-Prototyp (PoC)

Detta är den första prototypen av magoWatch på en breadboard. Är här i väntans tider efter kretskortet (magoWatch 1.0) sen kan jag ta detta Projekt till nästa steg...för att någon gång i framtiden kanske gå till massproduktion.

Som synes är det en klocka med endast en 7 Segments Display (RGB). Kevin Darrah skrev koden perfekt utfört helt efter mina instruktioner.

Smart.Bible.Bookmark.              (SBB)

       Smart Bokmärke/Visitkort

Detta är Smart Bible Bookmark som går att köpas från Webshopen.

Det går även att beställas skräddarsydd design som ett visitkortens Rolls Royce om ni besöker GRAFISK DESIGN sidan  för mer information om det.

bottom of page