top of page

    OM MEJ & MIN TRO

Tänk dej att du börjar följa Profeten om vilken Mose talade om och skulle komma.... 

                                  ...Hur han levde och vad Han lärde.

 

#Använda det Namn som gavs Honom, Yeshua

och inte det grekifierade namnet Jesus alla känner honom vid.

#Starta dygnen från solnedgång till solnedgång som Han gjorde

och inte från midnatt till midnatt.

#Starta veckorna som Han. När solen gick ned på Lördagen ( Den sjunde dagens slut )

och inte klockan 24:00 Söndag natt.

#Starta månaderna när Han såg nymånens skära på himlavalvet,

och inte som nu då månen är helt frånkopplad månadernas kretslopp.

#Starta året på våren när Han såg nymånen och kornskörden var Aviv ( det vill säga att den skulle vara mogen att skörda vid fullmånen eller riktiga Påsken ) vilket medförde att vissa år hade 13 månader.

Och inte som nu den 1:a Januari bara baserat på solåret där februari vissa år har 29 dagar,            (kort & gott: den gregorianska kalendern är skapad av en ogudaktig jesuit.)

 

#Fira dom högtider som Han höll, och gällandes Vår-Högtiderna också uppfyllde !!

Beträffande Höst-Högtiderna kommer Han att uppfylla dessa skuggbilder vid sin snart annalkande andra ankomst!!

 

Shabbat ( Det sjunde dygnet )  + Dom Årliga Sabbatsdagarna  1-7  ( 3 Mos 23 )

Och inte mellan klockan 10:30-12:15 på Söndagsförmiddagen. Söndagen som hölls helig av soldyrkaren Konstantin och "gjorde" denna dag "helig" i sin nya religion år 321 CE vilket tydligen inte Luther ( 1517 CE ) hade något emot.

 

( Vår Högtiderna ) [1-3] 

Pesach ( Riktiga Påsken ) 14 Aviv på aftonen

Osyrade Brödets Högtid 15 Aviv 1 - 21 Aviv 2 

Förstlings Fruktens Högtid ( dagen efter veckosabbaten under Osyrade Brödets Högtid)

Och inte hedendomens påsk som infaller första Söndagen efter fullmånen efter vårdagjämningen när man målar ägg och pratar om påskharar. Easter är ett bättre namn på denna hedniska högtid viket är en direkt översättning till engelskan från dess Babylonska ursprung med fruktbarhetsgudinnan Ishtar.

 

Shavout ( Riktiga Pingsten 3 ) 7 veckor efter Förstlings Fruktens dag ( 50 dagar efter alltså ) .

Och inte 50 dagar efter hedendomens påsk

 

Midsommar är inte tidpunkten då Johannes Döparen föddes utan som alla förstår en hednisk högtid som firar solen nått kräftans vändkrets*

*d.v.s solen som snurrar medurs över jorden har kortast väg ( är synlig dygnet runt vid och över polcirkeln ) och solens hastighet är naturligtvis också då som långsammast.  

(detta låter kanske snurrigt efter Jesuiternas snart 500 åriga projekt "inlärning mot lärande" !! 

 

Sanningen (även i denna kosmologiska fråga) gör oss fria! Att vifta bort detta som en konspirationsteori utan att ha undersökt saken bevisar att man fortfarande simmar i Jesuiternas ankdamm  

 

 

 

 

 

 

Hade denna del i "deras" krigföring mot Bibelns trovärdighet inte gått hem, så hade aldrig evolutionsteorin fått fäste. Inse att vi ärvt många lögner (Jer 16:19) men, efter denna insikt så kan 1:a kapitlet i Bibeln förstås,   också bokstavligt !! HalleluYah!! 

 

( Höst Högtiderna ) [4-7] 

Yom Teruah ( Basun Högtiden 4 ) Dagen när Han såg nymånen den 7:e månaden ( Tishri ) efter månaden Aviv

Yom Kippur ( Försoningsdagen, Fastedagen 5 ) 10 Tishri

Succot ( Lövhyddo Högtiden)  6 15 Tishri- 21 

Hashana Rabbah ( Sista Stora Dagen 7 ) 22 Tishri 

 

Halloween & allahelgonsdag behöver det nämnas något här? okulta dödshögtider 

 Hanukkah  ( Tempelinvignings Festen,  )   8 dagars fest  från 25 Kislev ( 9:e månaden ) räknat

Juldagen 25 december som vid den Julianska kalendern var vintersolståndet. På den dag då den Babylonska solguden tammuz , Ra den Egyptiska solguden, zeus den Grekiska solguden och mithra den Romerska solguden,  alla dessa påstås ha föds på denna dag. Konstantin som var kejsare i det Romerska Riket på 300 talet CE ville fortsätta att fira mithras födelse den 25 December och adopterade denna högtid till kristendomen.

Den har ingenting med Yeshua att göra.

 PURIM  14 - 15 Adar ( 12:e månaden )  2 dagars fest 

 

TALET 7 STÅR FÖR HELHET, PERFEKTION  (יהוה TAL)

TALET 8 FÖR EN NY BÖRJAN

fjarill_edited.jpg

MATLAGARNA (3 Mos 11)

Man blir vad man äter så låt räkan vara trygg...eller Trygga rekan som man brukar sjunga ;-)

...skaldjur såsom räkor skall alltså inte ätas av människor !!

ej tamsvin, vildsvin, kamel eller mygg heller för den delen.

Man ska som Yeshua sa: inte sila mygg och sedan svälja kameler!!

 (Muslimer däremot äter till exempel både skaldjur och kameler)

            gräshoppor däremot det är mumma!!

 

 ...Nej men vänta nu. Det här är ju rena  grekiskan  !!      

  Varför gå tillbaka till dom  Hebreiska rötterna  ?

 

 Yeshua är vägen, sanningen och livet:  Min väg tillbaka...

 

Jag ska inte dra min livs historia här men kring 2004 år så kulminerade mitt missbruk. Jag var uppväxt i ett kristet medelklasshem men levde inte ett så kristet liv nu när jag ser tillbaka på det. Utan drack mej full när tillfälle gavs vilket i och för sej inte var så ofta men ändå. Efter min separation från min sambo som jag träffat på Folkhögskolan under mitt sabbatsår från jobbet (2001-2002), så hade jag åter tappat greppet angående tittandet på lättklädda kvinnor på nätet, och som Salomo säger i Predikaren: ögonen blir aldrig mätt av att se... Jag var noga med att aldrig söka mej till olagliga sidor...men i Guds ögon var det så klart mycket olagliga (samt varandes mycket olägliga.)

På folkhögskolan skrev jag ned Manisk Psykos I som jag sedan lade ut på hemsidan www.maniskpsykos.se vilken hade en drös med läsare på tidigt 2000-tal.

MPSY.gif

Köp sedan för 9 kr:

      

Pornografi eller erotiska bilder var nu om sanningen skall fram inte något som bara poppat upp då, utan funnits med mej och min sjuttiotalist-genaration i pappersform sen tidiga skolåren. Från hittade porrtidningar i kojor i skogen då, till lumpens lektyr. Det fanns från skolåldern alltid där även fast jag  kallade mej kristen och var en ganska hygglig prick. Men detta var förstås en sorts förorening av sinnet som tillslut kulminerade så många år senare.

Början till slutet var när jag en gång misstänkte att några kanske inte var frivilliga utan hade blivit lurade till detta, och jag var ju medskyldig eftersom jag var en storkonsument. Genom djävulens sluga lockbeten och snaror hade jag förletts till detta tragiska beteende.. Jag klickade ner webbläsaren: Var kommer det sluta om jag fortsätter så här??

Senare besökte jag  en debatt sida (med blandade trådar) där någon hade lagt ut en tråd angående "Odjurets Märke". Jag kom då att tänka på den artikel som jag sett och blivit mycket fascinerad av (något år innan millenium-skiftet) nämligen "The Mark of the Beast" på  S.B.S Stewarton Bible School's hemsida . Som för övrigt var skriven med en sådan engelska att jag trollbundits av språket och detta kanske ledde till att jag idag bland annat är "översättare"?!. Innehållet i artikeln översattes sedan av mej 2013 och finns här nedan att klicka på.

....när jag nu åter surfade tillbaka till den sidan och läste igenom artikeln förstod jag att detta kunde leda till det paradigmskifte som jag behövde i mitt liv.  Jag lade sedan upp länken på debattsidan och skrev några rader om den där.

I alla fall så började jag efter detta att läsa artiklar på SBS hemsida och fick många aha-upplevelser angående den kristna tron som var nytt för mej. Bland annat att vi som kristna inte skall äta griskött, skaldjur och annan oren föda som nämns i Bibeln. Och det som jag tidigare sett på sidan nämligen att julen och såsom man firar påsk med mera, inte har sin grund i Bibeln (Där finns andra Högtider man ska hålla).

 

Någon natt i denna veva, så efter en bön till vår Himmelske Far så omvände jag mej från mitt tidigare liv, bad om förlåtelse för mina synder och bestämde mej för att börja följa GUDs bud. Från och med det tillfället så ville jag inte äta något orent kött, förtära något med blod i eller jobba på lördagen att endast ha sex igen om jag fick en blivande fru m.m. Kort sagt följa GUDs ord och bli en riktig efterföljare (lärjunge) till Yeshua Messias (Jesus Kristus).

Dagen efter blev jag ovetandes bjuden, jag som då var det nyblivna fackliga skyddsombudet, samt några andra från jobbet på lunchrestaurang...

Allt på menyn var oren föda ;-)       

---Jag klarade det 1:a testet och åt endast hårda mackor och lite från salladsbuffén!!---

 

Rensningen som sedan följde innebar storstädning och gå igenom allt som man äger och har (inklusive all mjukvara på datorn) och slänga bort och kapa alla band till det tidigare livet. Om man är skyldig någon något ser man till att göra sig fri från dessa skulder. Osyrade Brödets Högtid där man rensar hemmet från jäst (synd) återupprepar och förfinar sedan denna helgelse år efter år.

Att hålla det 7:e dygnet heligt (Sabbatsdagen = från fredagens solnedgång till lördagens dito) vilket vi är sagda att göra i  TIO  GUDs BUD   är en annan del i detta kretslopp mot evig helgelse.

Psykoser, antingen om det är GUDs sätt att säga nu är det nog, och om du fortsätter på den inslagna vägen så blir det resultatet. Eller om man vandrat ett tag på den smala stigen, men tagit ner garden (Den Helige Andens hjälp) från den Ondes alla pilar och då låter psykoser framtvingas av dessa yttre omständigheter som man ej i egen kraft kan klara av!!  (Alla som blivit utsatt av och börjat inse den Stora Skökans omfattning vet vad jag talar om). Det kan också vara så att Gud låter saker hända för att något gott ska komma ur det som, djävulen planerat för ont. 

En viktig sak i livet att kunna ta tuktan från både människor och Gud. Och i mitt fall så gick jag med huvudet in i väggen många gånger innan polletten trillade ner. och tillslut lyckades jag med Guds Andes hjälp att klara av frestelser som den Onde ledde mej in på, som tidigare setts som omöjliga att klara av. Sen gäller det att inte mata sej med fel grejer. Jag ser minimalt på TV (där inkörsporten till sexmissbruk ofta ligger på grund av den minimala kontrollen över vad som dyker upp på TV-skärmen). Alla slags missbruk vare sej det är droger, mat, godis, sex eller våldsmissbruk bottnar i satans och hans armé av fallna änglar (demoner) som ger oss kickar (tillfredsställelse) när vi bryter Guds lag. Men  efter ett tag så blir man inte tillfredsställd med den dosen utan går längre in i missbruket. Det gäller när man omvänt sig och börjat gå på den rätta vägen att inte hoppa ner från Templets tinnar med attityden att Guds änglar kommer att fånga upp dig oavsett omständigheterna. Utan att undvika situationer där man utsätts för begär eller vad det är som triggar missbruket. Och beroende på vilket eller vilka diken man varit i så måste man ta individuella åtgärder med hänsyn till var det läkta såret sitter, så man inte börjar pilla på skorpan.    [Alltså är det önskvärt med mitt bagage att vara i sociala sammanhang där kvinnorna även knäpper översta knappen på blusen, samt att deras kjolar räcker ända ner till anklarna,        Vilket för övrigt är bilden av Rebecka jag ser framför mej, då hon vattnade de 10  kamelerna.] 

 

Och den Frid = Shalom  som blir följden av att gå den smala vägen (rakt fram) och lära sig vad   יהוה vilja är och hur Han vill att vi ska leva ger (utöver allt annat) ett stabilare psyke också.  Andens frukter som skrivs om i Galaterbrevet 5:22-23 (kärlek, glädje, frid, tålamod, mildhet, godhet, tro, saktmodighet, återhållsamhet) blir förhoppningsvis tydliga i ens liv, men man måste hela tiden rannsaka sig själv och vara vaksam på att köttets gärningar i inte stutsar tillbaka i sitt liv eller som Paulus beskriver det: ständigt korsfästa sitt kött.

 

För vi ärver inte GUDs rike om vi besitter köttets gärningar vilka är (Gal 5:19-21) :

hor, otukt, orenhet, lösaktighet, avguderi, trolldom, hat, gräl, avund, vredesutbrott, stridslystnad, splittringar, villoläror, missunnsamhet, mord, fylleri, frosseri och annat sådant...

I mitt fall har jag ju nämnt min svaghet "Otukt" ...men vid en närmare eftertanke så har bitterhet över vissa saker lett till vredesutbrott...samt att stridslystenheten ibland gör sig påmind. Som sagt: ständigt korsfästa sitt kött...

 

Om man bränt nästan alla broar, eller rättare sagt andra har bränt sina broar till mig antagligen på grund av det jag nyss nämnde (andra har ryktesvägen hört saker om mej vilket mynnade ut i bränd bro).....så är läsandet och hörandet av  GUDs Ord mycket viktigt till att låta sig skärpas  genom GUDs tuktan istället för avsaknad av människors skärpande... järn mot järn. För Han tuktar alltid oss med fullkomlig kärlek  och vill forma oss inför evigheten som Han har berett för oss!

VAD INTET ÖGA SETT, SAMT INGET ÖRA HÖRT, EJ HELLER VAD SOM STIGIT UPP I NÅGONS MÄNNISKOHJÄRTA, ÄR DET SOM           יהוה (YEHOVAH)                               BERETT ÅT DEM SOM ÄLSKAR HONOM...(I Kor 2:9)

Om nu någon tror att min vandring varit spikrak sedan 2005...så halkade jag dit för några år sen och blev särbo med en "grann" grannkvinna, som jag först trodde  Gud hade skickat i min väg...men ack...istället för att vara okysst som jag önskat... så varandes hon mycket ojuste.

Jag skrev en låt till henne  (som kan köpas som kontokorts DVD musikvideo) och har ytterligare en låt om henne på lager, som jag kanske släpper om det jag tror hon var kapabel till bekräftas...eller så vänder jag bara andra kinden till..

                   

bottom of page