top of page

Hur Hällas Bilvård (V-Ås) nästan lyckades sno min nya Mitsubishi Outlander PHEV

Det började dagen innan jag skulle tvätta bilen där. Blåögd som jag är så ger jag mannen på andra sidan luren mitt reg.nummer och får en tid dagen efter. Mannen heter kanske Ahmed men vi kan kalla honom för Hans eller Kalle#1. När jag kommer dagen efter och går in på receptionen så står han där med ett glänsande léende.....mest på grund av att han tror att min bil snart är hans. Jag ger honom min bilnyckel d.v.s endast dosan som man trycker på för att öppna (och denna dosa måste vara i närheten av bilen för att den ska gå att köra).

Tvättkillen Mohammed som vi kan kalla för Kalle#2 kör sedan in bilen på den bestämda tiden och börjar tvätten. Intet ont anande fördriver jag tiden med mitt (numera) ex som tar några av sina otaliga rökpauser.

Tvätten är klar och bilen glänser som aldrig förr. Jag betalar till Kalle#1 (kontant.... för jag är lite på min vakt i alla fall) och får tillbaka dosan.

När jag och fröken X sitter i bilen och precis skall köra iväg så kommer jag på att öppna bakluckan för jag skulle kolla en sak. Men det går inte och jag börjar ana oråd. Ser också att dosan har en massa repor men att min dosa var i nyskick. Det blir sen lite kalabalik när jag går in och skäller på Kalle#1 och Kalle#2.


Kalle#3 som hade min dosa på sig och som det var tänkt skulle följa efter när jag körde iväg och som skulle hålla sig på ett sådant avstånd att det gick att köra med den falska dosan som jag fått mig tillhandahållen. När jag sedan stannade någonstans så skulle Kalle#3 när jag var utom synhåll sätta sig i min bil och köra iväg med den rätta dosan....medans jag skulle komma tillbaka med bilen borta och en felaktig startdosa på fickan.

Men tack gode Gud att jag fick för mig att öppna bakluckan annars hade kanske kallegänget lyckats med sin plan...nu så tog dom min falska dosa ifrån mig och låtsades som ingenting när jag fick tillbaka "den" och det plötsligt gick att öppna bakluckan igen samt att reporna var borta.21 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page